Mărturia unui pacient COVID-19.

Un tânăr din Sibiu ne împărtășește experiența sa cu virusul COVID-19. Chiar dacă totul s-a întâmplat subit spune că faptul că s-a infectat nu l-a surprins.

Paul, un sibian în vârstă de 24 de ani, ne povestește experiența sa COVID-19.  Tânărul spune că nu a fost deloc surprins de acest „incident”. A observat că această „răceală se simțea diferit”.

La locul de muncă a izbucnit un focar de 10 persoane infectate. Cel mai probabil de acolo s-a transmis și la el.

Cred că l-am luat de la muncă unde a fost un mic focar de 10 persoane. Presupuneam că am COVID-19 pentru că eu am avut multe răceli și penuomnii de-a lungul timpului, iar răceala asta se simțea diferit.

declară tânărul pentru Most Wanted Stories.

Tânărul și-a mai făcut încă un test COVID-19, dar de această dată un kit de depistare rapidă, pentru a-și verifica starea. A ieșit tot pozitiv.

„Au apărut amețeli puternice. Nu mă puteam ține pe picioare”

Deși a avut o formă ușoară, tânărul a trecut printr-un val de simptome. De la oboseala tipică virusului, la dureri de cap și amețeală. Nu a trecut multă vreme și au început și durerile musculare și problemele de respirație, iar de aici încolo a început caruselul „stărilor COVID-19”. Dimineața era bine, dar a doua parte a zilei îl dărăma.

„Luni nu am avut nimic, iar marți dimineață m-am trezit obosit, cu durere de cap si amețeală. Starea generală era proastă. Miercuri a fost și mai rău având și dureri musculare. Am început să iau Coldrex care pentru 4-5 ore a ținut totul sub control. Dimineața mă simțeam bine, iar la amiază brusc mă simțeam iar rău.

spune sibianul.

La un moment dat a avut două zile de relaxare: fără simptome, fără dureri, fără COVID-19. După ce au trecut cele două zile au venit altele pline de momente neplăcute.

Două zile eram ok, iar după aveam probleme de respirație. Asta după 6 zile de Coldrex a început să mă țină în piept. A trecut și problema cu respiratul și au apărut amețeli puternice de nu puteam să stau în picioare. Iar după ce au trecut și acelea, nu s-a mai întâmplat nimic.

adaugă tânărul.

Le-a făcut treaba autorităților. DSP-ul l-a sunat doar după 12 zile

Tânărul din Sibiu a dat dovadă de responsabilitate și a luat decizia în mâinile sale când s-a izolat. Din câte ne-a povestit, autoritățile nu au mișcat un deget pentru a se asigura că totul este în regulă. Chiar și medicul de familie se arăta indiferent în fața situației:

Medicul de familie e destul de indiferent, trebuie să-l sun eu. Pe alte persoane îi sună medicii, dar aparent eu nu sunt la un medic căruia să-i pese destul.

a mai spus sibianul.

Direcția de Sănătate Publică l-a contactat doar după 12 zile fiindcă s-a făcut o încurcătură, pierzându-i numărul de telefon. Astfel, Paul s-a ocupat singur de tot: autoizolare, contacți direcți, anunțarea firmei că a fost depistat cu COVID-19 și a medicilor:

DSP m-a contactat după 12 zile datorită unei încurcături între clinicile care au trimis rezultatul pozitiv fără numărul meu de telefon. Practic am făcut eu singur toată treaba autorităților. M-am autoizolat, am anunțat contacți direcți, firma unde lucrez, medicul de familie, chiar și pe DSP i-am contactat eu.

Infectarea cu COVID-19 cauzează „daune colaterale”

Din nefericirea, infectarea cu virusul COVID-19 cauzează și „daune colaterale”. Doi prieteni de-ai tânărului au fost depistați pozitivi cu noul coronavirus la scurt timp după ce a interacționat cu ei. Paul este de părere că s-au îmbolnăvit din cauza lui:

Din păcate cred că am dat covid la 2 prieteni pe care i-am luat cu mașina de la lucru. Au avut și ei simptome, s-au testat, au ieșit pozitivi, dar și ei au trecut peste și acum se simt bine.

Tânărul nu știe în prezent dacă este vindecat sau nu, dar se bucură de faptul că nu mai resimte simptomele COVID-19.  

Izolarea COVID-19, similară stării de urgență

Starea de urgență se arată asemănătoare izolării obligatorii la care ești supus din momentul infectării cu noul coronavirus. Pentru Paul acest aspect nu a fost unul deranjant. El spune că izolarea după infectarea cu COVID-19 se simte ca „un concediu dacă ești gamer”.

Viața în izolare nu diferă față de viata în stare de urgență că oricum mergeam doar la lucru și veneam înapoi acasă. Se simte ca un concediu dacă ești gamer și tot ce faci e sa stai toată ziua la calculator și să te joci.

declară acesta.

Astfel, făcând abstracție de starea de sănătate, pe tânăr nu l-a afectat infectarea cu COVID-19 atât de mult, dar speră să nu mai treacă prin această experiență vreodată. Este fericit că nu a avut o formă mai gravă.

Susținerea a venit de la familie. „Prietenii sunt mai interesați doar pentru că ai COVID-19”

Interacțiunea cu alte persoane nu a fost afectată și nu i-a lipsit tânărului. Fiind gamer, mai toată interacțiunea cu prietenii se făcea online, pe Discord.

Nu mi-a lipsit interacțiunea cu alți oameni pentru că stau la povești pe Discord, ceea ce substituie ieșitul afară pentru socializare.

Familia l-a susținut pe tot parcursul experienței neplăcute. Totuși, prietenii săi se arătau mai interesați doar de faptul că s-a infectat cu virusul pandemic.

Susținere am avut de la familie, că prietenii cu care vorbeam odată pe săptămână subit sunt mai interesați doar pentru că ai COVID-19.

spune Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *