În ultimii ani iernile au fost mai mult friguroase decât încărcate de zăpadă. În acest caz, putem utiliza programul photoshop și desigur, propria imaginație pentru a aduce în realitate imaginea unei adevărate ierni.

De această dată vom proceda putin diferit față de dățile anterioare, ne mai având elemente pe care să le adăugăm vizualului, ci imagini. Acestea vor fi fundamentul întregului proiect și ne vom baza doar pe porțiunile existente în acestea.

Ca prim pas vom identifica imaginile care sunt potrivite pentru conceptul nostru.

sursa foto: Unsplash

Este important ca în momentul alegerii imaginilor să găsim una pe care să o folosim ca fotografie principală sau de bază, care să ghideze continuitatea proiectului. În cazul de față este o imagine cu 3 cabane amplasate într-un peisaj verde. Ținându-ne de conceptul inițial, acest peisaj va deveni alb, cu tematica iernii.

În continuare adăugăm bucăți din imaginile exitente pentru a crea un întreg și începem prin contopirea muntelui în imaginea de bază:

Acest lucru îl putem face prin adăugarea unei măști vectoriale imaginii și cu ajutorul unei SOFT BRUSH să ștergem din partea nedorită a fotografiei.

Urmează să adăugăm suprafața de zăpadă care va acoperi zona verde din imagine, iar pentru acest lucru avem nevoie să facem o selecție cabanelor pentru ca acestea să facă parte dintr-un layer separat al proiectului. Prin aceeași tehnică ca cea de mai sus vom potrivi și zona de zăpadă:

În această etapă a proiectului avem câteva elemente adăugate, dar sunt în continuare anumite zone care nu arată bine. Acest lucru îl vom schimba prin adăugarea unor copaci în spatele cabanelor pentru a întregi peisajul. Pentru a decupa brazii dintr-o imagine deja existentă, ne vom ajuta de un tip de selecție care se numește COLOR RANGE. Acest procedeu ne permite să selectăm anumite zone din imagine în funcție de tonurile de culoare.

Acum că avem porțiunile dorite din fiecare imagine nu rămâne decăt să le asamblăm cât mai bine pentru imaginea finală. Pentru ca acest proces să fie cât mai realist vom adăuga umbrele: muntelui, copacilor, caselor și ale oamenilor. Consider că această etapă e cea care diferențiază nivelul de complexitate și acuratețe al conceptului.

În final, putem adăuga ceață deasupra copacilor pentru a face această parte a imaginii cât mai realistă. Acest lucru se realizează cu ajutorul brush-ului. Mai rămâne doar adăugarea detaliilor finale, lumini, umbre, editare în camera raw și calibrarea culorilor.

Chiar dacă uneori nu avem parte de peisajele dorite, asta nu înseamnă că nu le putem crea chiar noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *