În zilele noastre imaginea pe care o reprezinți în social media a devenit foarte importantă, iar acest lucru este exprimat de fotografiile postate. Totodată, dispare ușor unicitatea și originalitatea, utilizatorii postând tipologii de fotografii asemănătoare cu cele ale persoanelor populare.

Astăzi vă propunem un exemplu în care veți vedea cum o imagine frumoasă, dar destul simplă, poate deveni una epică.

Începem prin găsirea “materialelor” pe care le vom aplica în vizualul final:

sursa: Unsplash

Proporțiile sunt foarte importante, iar în cazul în care acestea nu sunt corespunzătoare de la bun început este nevoie să le reglăm, acest lucru îl putem face prin folosirea uneltei CROP (C), care ne va permite lățirea (în acest caz) sau schimbarea dimensiunii imaginii.

Pentru a umple golul lăsat de acest procedeu folosim RECTANGULAR MARQUEE TOOL (M) pentru a selecta o porțiune din imaginea existentă.

Din selecția realizată vom avea o bucată pe care să o folosim la umplerea golului.

Acum că avem proporția dorită putem trece la amplasarea elementelor. În această etapă totul depinde de imaginație și de ideea de ansamblu pe care o avem pentru o fotografie originală.

În cazul în care avem elemente distinctive, de cele mai multe ori, este bine să le transformăm în elemente principale, care să fie în centrul atenției. În cazul de față sunt pistruii și îi vom scoate în evidență adăugându-le mai multă lumină, spre neon. Același lucru îl vom face și în cazul ochiului vizibil.

După terminarea acestei etape adăugăm elementul extern principal, căruia îi vom face corecțiile necesare pentru a se potrivi cu imaginea deja existentă.

În etapa finală nu mai rămâne decât să adăugăm elementele rămase și să le potrivim cromatic, în vizual, cu ajutorul uneltei BRUSH (B). Pentru senzația de neon și strălucire secțiunea de blending mode este necesară, aceasta având o gamă variată de obțiuni.

Pentru ca imaginea finală să aibă mai multă adâncime folosim Camera raw și intensificăm umbrele și culorile.

Acestea au fost etapele pentru a obține o imagine pentru social media diferită de ceea ce există și care totodată va atrage atenția celorlați utilizatori. Această abordare ieșită din tipar, va funcționa în orice situație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *