Umor, radio, stand-up comedy și content creator sunt cuvintele prin care îl putem caracteriza pe Ionuț Rusu, tânărul care a reușit o evoluție spectaculoasă în mediul online, în urma participării la show-ul iUmor.

Ionuț Rusu la IUMOR

Într-un interviu pentru Most Wanted Stories, Ionuț Rusu ne-a vorbit despre notorietate, volumul de muncă din spatele videoclipurilor pe care le urmărim în online și de asemenea, despre cum arată o zi din viața lui obișnuită.

Ce schimbări a adus în cariera ta, participarea la show-ul IUMOR?

Participarea la această emisiune a constituit debutul unei etape noi în viață mea. M-am bucurat de toate facilitățile pe care mi le-a oferit notorietatea, însă, în același timp, am simțit că am o datorie față de public, și anume aceea de a le oferi un content similar celui care mi-a adus recunostința oamenilor. În linii mari, s-au produs două schimbări.

Pentru început, am căpătat o atenție de care nu avusesem parte niciodată, iar acest sentiment e mai mult decât satisfăcător. Dar odată cu această atenție a venit și nevoia de a mă ridică la așteptările oamenilor care mă susțin. Iar pentru aceasta a trebuit să depun eforturi din ce în ce mai intense și, pe măsură ce muncesc mai mult in direcția asta, devin mai fericit. Cine ar fi zis că a practică meseria care îți place te face fericit?

Sunt ironic, desigur:)

Ce te-a determinat să alegi crearea de content online cu specific umoristic?

Am avut întotdeauna o înclinație spre umor. Indiferent de zona în care aș fi desfășurat acest act, important era să fie în zona de comedie.

Tendințele de la vremea actuală m-au făcut să recurg la conținutul online fiindcă astfel ajungi cel mai ușor la public în momentul de față. Ori ăsta e obiectivul meu principal, îmi doresc că ceea ce creez să ajungă la cât mai mulți oameni.

Ionuț Rusu o imită pe Dana Budeanu

Ai urmat o strategie sau a fost totul spontan?(există o legătură între job-ul tău anterior și cel din momentul prezent?)

Nu am urmat o strategie bine pusă la punct, fapt care m-a dezavantajat de-a lungul timpului. Am făcut pur și simplu ce am simțit eu că ar avea priză la public și norocul a făcut că ei să savureze conținutul meu și să rezonam din multe puncte de vedere.

Fiecare meserie pe care am practicat-o înainte m-a ajutat să mă dezvolt chiar și pe planul asta. De multe ori m-am inspirat din situațiile întâlnite la vechile mele locuri de muncă pentru a crea un sketch.

Cum ți-ai descoperit talentul de a imita diferite persoane publice?

Ionuț Rusu în “Dealer-ul de vaccinuri”

S-a întâmplat la vârsta de 14 ani, din ce țin eu minte. Pe TV rula emisiunea „Mondenii” unde Dragoș Stoica îl impersona pe Emerich Ienei. Am repetat și eu câteva fraze rostite de el și, după ce am constatat că „îmi iese”, am dat fuga in camera părinților ca să le arăt „realizarea” mea 🙂

Cine este omul Ionuț Rusu și cum arată o zi din viața ta?

Ionuț Rusu este un om ca oricare altul (poate puțin mai anemic decât ceilalți) care caută calea spre fericire.

Pot spune că din punct de vedere profesional am atins-o, acum mai rămâne să o găsesc și pe celelalte planuri. O zi din viață mea este mai plictisitoare decât zgomotul unei mașini de spălat vase. Cu mici excepții in zilele de weekend când se mai animă atmosfera…

Ionuț Rusu :„Viața mea este mai plictisitoare decât…”

Cum s-au ivit proiectele în care ai fost implicat pe parcursul anilor?

Totul a venit de la sine. Sunt conștient că, atâta timp cât depui eforturi într-o anumită direcție, rezultatele nu vor întârzia să apară. Așa s-a întâmplat și cu proiectele în care sunt implicat. Pe măsură ce m-am dezvoltat în domeniul meu au început să mă remarce diverse persoane și să-mi propună colaborări

Matinal Ionuț Rusu și Andrei

Câtă muncă se ascunde în spatele contentului pe care îl livrezi? Ce nu se vede în online dar trebuie specificat publicului care te urmărește?

Nu pot să cuantific munca depusă de mine, asta pentru că fac totul din pasiune. Astfel că, nu percep ceea ce fac ca pe un efort extraordinar. Însă, pot spune că găsirea unei idei, scrierea în sine a scenariului, căutarea locațiilor și actorilor, filmarea și editarea durează „ceva mai mult” decât cele 4-5 minute de content pe care oamenii le vizionează.

Câștigurile financiare din această meserie pot oferi un trai decent?

Din fericire, da. Am pornit pe drumul ăsta cu un oarecare scepticism în această privință, dar am avut întotdeauna o presimțire că lucrurile se vor așeza cum trebuie. Și așa s-a întâmplat. La momentul actual câștigurile din sfera online îți oferă confortul necesar pentru evoluția creativă. Pentru sume și alte detalii apelați la ANAF 🙂

Ionuț Rusu stand-up comedy

Poți să îmi descrii o experiență neplăcută dintr-un moment x al carierei tale?

Prefer să rămân în minte doar cu experiențele plăcute, plus că aș umple un caiet întreg dacă ar fi să relatez un anume episod din viață mea fiindcă nu am capacitatea să rezum în câteva fraze nimic.

Serialul Dumnezeu vs Satana este un subiect controversat în spațiul online. Cum a luat naștere acest proiect și cum a fost primit de către public?

Inițial s-a vrut ca „Dumnezeu vs Satana” să nu fie mai mult decât un simplu sketch.

Ideea respectivă o scornisem acum aproximativ 5 ani, dar am lăsat-o deoparte din lipsa bugetului. În momentul în care am obținut finanțare intenția a fost să postăm acel sketch, care ulterior s-a transformat în episodul 1 și să vedem reacțiile.

Ne așteptam la ce e mai rău, dar ne-am asumat riscul. În momentul în care am văzut feedback-ul am realizat că publicul nostru a evoluat foarte mult și știe să facă distincția dintre o satiră și zona religioasă. Așa că, ne-am decis să o transformăm în serial.

Ionuț Rusu în serialul Dumnezeu vs Satana

Te consideri o persoană împlinită profesional?

Mă consider o persoană capabilă de împlinire profesională. E drum lung până la acest statut, în opinia mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *