Mihnea Covaci este un designer și stilist la început de drum. La doar 20 de ani, tânărul a realizat trei colecții de modă, care au impresionat mai mulți stiliști cunoscuți din România. Mihnea este și student în anul II la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca.

Designerul Mihnea Covaci

Tânărul a scos prima sa colecție în anul 2018, iar unele dintre piese au apărut mai târziu și în diferite show-uri de televiziune, unul dintre ele fiind „Bravo ai Stil!”. Ținutele sale au fost apreciate de cei trei jurați care sunt experți în modă: Maurice Munteanu, Raluca Bădulescu și Cătălin Botezatu.

Ultima sa colecție „Red Light” a fost cea care a surprins mai multă lume, și a stârnit interesul unor vedete din România. Prezentarea a avut loc pe 25 septembrie, la Cazino, unde Mihnea a realizat un adevărat show de fashion, iar creațiile lui au fost îmbrăcate de către modelele de la agenția Romanian Main Models Cluj. Ținutele sale au fost comentate și apreciate, majoritatea fiind de părere că acestea sunt perfecte pentru anul 2020.

Colecția „Red Light”- un adevărat succes

Ce poți să îmi spui despre ultima ta colecție?

„Ultima colecție se numește «Red Light» și este  inspirată din «găsirea luminii din întuneric». Pe partea financiară a fost mai bine, față de prima colecție, pentru că am știut cum să îmi caut materialele și cum să le combin. Este o colecție mai sofisticată, și a trebuit să investesc ceva bani în realizarea ei, dar nu atât de mult cum am investit în prima”, povestește tânărul.

Cât timp a durat realizarea celor 16 ținute din colecție?

„Am început să lucrez la colecția asta în vacanța de iarnă, iar prima ținută a ieșit prin februarie-martie. Apoi am făcut o pauză pentru că a venit starea de urgență, și nu am putut să ies din casă. M-am reapucat în luna mai, iar ultima ținută am terminat-o cu o zi înainte de prezentare”, afirmă artistul.

Anna Lesko a strălucit în Red Light Dress

Anna Lesko în rochia Red Light la Emisiunea „Vorbește Lumea”

Din câte am văzut, una dintre ținutele din colecția „Red Light” a fost purtată și de Anna Lesko. Cum s-a întâmplat acest lucru?

„Stilista Eli Adam m-a contactat pe Instagram, după ce am postat ultima mea colecție. Mi-a cerut mai multe ținute pentru un videoclip muzical, iar eu am trimis. Din mai multe rochii, Anna Lesko a văzut una care i-a plăcut foarte mult și a apărut cu ea și la o emisiune. De cele mai multe ori, o vedetă ajunge să îți poarte creația prin alți stiliști, care te observă”, spune tânărul.

Pe lângă activitatea de designer, mai lucrezi și la alte proiecte ?

„În momentul de față sunt și stilist la agenție cunoscută de modele din Cluj, Romanian Main Models și avem foarte multe proiecte la care lucrăm. Am început să lucrez cu ei acum un an de zile, după ce i-am scris fotografului din agenție dacă vrea să facem o colaborare pentru un shooting. De atunci am observat că merge colaborarea dintre noi, iar rezultatele sunt din ce în ce mai bune”, spune artistul.

Dramatism, noutate și stilul avantgarde

Unul dintre modele care a prezentat creațiile tânărului artist este Alexandra Lungu, care susține că prezentarea a fost una atipică, iar faptul că a fost pe timp de pandemie a scos și mai tare în evidență talentul tânărului.

Ultima colecție a designerului Mihnea Covaci a fost inspirată din colecțiile lui Alexander McQueen, și după părerea mea, această colecție a îmbinat perfect tendințele anului 2020. Mai mult de atât, ținuta pe care a ales-o Mihnea pentru mine, s-a potrivit mănușă personalității mele. Colecția Red Light este doar o mică dovadă a creativității lui. Mihnea a insistat ca ținuta purtată de mine, să nu fie o ținută pregătită înainte. Cred că și-a dorit să își dea lui o provocare cu aceasta ținută. Eu m-am simțit în largul meu prezentând pentru Mihnea, deoarece mă regăsesc total în creațiile și stilul lui”.

Detalii din „Backstage”

„Prezentarea nu a fost una tipică, monotonă, datorită muzicii și atmosferei dramatice, a ținutelor extravagante și a conceptului în sine. Cu o zi înainte de show, Mihnea a făcut fittingul fiecărui model, asigurându-se că nu îi scapă niciun detaliu, iar munca depusă de el sunt sigură că nu a trecut neobservată. Având în vedere că show-ul a avut loc pe timp de pandemie, lucrurile nu au fost ușoare, dar totul a ieșit contrar așteptărilor. Colaborez cu Mihnea Covaci de aproximativ 2 ani, și am observat o evoluție constantă asupra creațiilor sale. Deși este la început de carieră, viitorul pare promițător”, a mai adăugat modelul Alexandra Lungu.

Iulia Merca este un alt model care a strălucit în ținutele avantgarde ale designerului, și a împărtășit pentru Most Wanted Stories experiența sa.

„Mihnea este, prin esența lui, un om talentat! Fie că vorbim despre ultima lui colecție “Red Light” care a reprezentat un real succes, fie că ne amintim despre celelalte colecții precum ”Byzantine” sau “Zoo Shock” la fel de promițătoare. M-am bucurat să fac parte din proiectul lui și să îi port creațiile. Evenimentul ,,Evolve Fashion Show” a reprezentat o deschidere spre publicul clujean a designerilor autohtoni. Organizarea a fost impecabilă, lucru datorat profesionalismului de care dă dovadă de fiecare dată Mihai Ștefan (fotograful RMM)”.

Maria Mateaș a defilat și ea în creațiile lui Mihnea, care au impresionat publicul.

„După părerea mea, ultima colecție a designerului Mihnea Covaci reflectă anumite fațete ale zilelor noastre: nebunie, autenticitate, frumusețe, toate căutând „lumina în întuneric”. Sunt foarte fericită că m-a ales să-i prezint pe podium o parte din creațiile lui inedite”.

Fotograf Mihai Ștefan

11 thoughts on “La doar 20 de ani designerul clujean uimește vedetele din România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *