Sportul este o componentă esențială în activitatea noastră de zi cu zi, care contribuie la sănătatea noastră fizică și psihică și ne oferă un tonus bun, indiferent de modalitatea prin care alegem să facem exerciții.

Deși situațiile din ultimul an ne-au demoralizat poate și ne-au făcut să renunțăm la activitățile sportive de odinioară, Alexandra Popovici(antrenor de Zumba) ne-a vorbit despre acest program, care îmbină   elemente ce țin de dans și elemente din sfera aerobicului și despre energia imensă pe care o regăsește în Zumba.

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru sport?

Sunt sportivă de performanță de la vârsta de 5 ani, am făcut gimnastică ritmică de performanță pentru 10 ani, am titulaturi semnificative de pe parcursul acestei perioade, premii la concursuri naționale și internaționale de renume. De asemenea, am făcut gimnastică aerobică de performanță unde am obținut titlul de campioana naționala cu echipa.

sursa foto: Facebook

Pasiunea mea pentru sport s-a continuat cu o călătorie frumoasă în lumea Fitness-ului. Debutul a fost prin Zumba Fitness la 18 ani. Desigur, practicam deja acest sport de la 15 ani și am știut din prima clipă că este chemarea mea din cauză că împlinește ceea ce mă face pe mine fericită: mișcarea, dansul, sănătatea și bucuria oamenilor.

De ce să alegem Zumba în pandemie?

Zumba Fitness este o clasă extraordinară în această perioadă pentru că promovează în primul și primul rând mișcarea armonioasă în ritm cu fericirea, într-un mediu sigur care să ofere clipe unice participanților într-un cadru cultral complex.

Oamenii pot alege să facă Zumba Fitness la sală, cât și în confortul casei, în mediul virtual. Clasele virtuale sunt adaptate, astfel că studenții au parte de o experiență inedită și intrigantă.

Cine poate face Zumba?

Toată lumea! Zumba este mai mult decât un program, este o comunitate extinsă pe tot globul. Este fascinant să vezi că pașii simpli pe care îi practici tu în România alături de instructorul tău, sunt pași care se fac pe fiecare continent!

Coregrafiile sunt în stil fitness, repetitive și totuși pline de savoarea ritmurilor latine și de imaginația instructorilor Zumba Fitness.

Putem face antrenamentul la noi acasă?

Desigur! Avem formatul Virtual. Acest format poate fi accesat prin cursuri deja înregistrate disponibile pe site-ul corporatiei (zumba.com), dar și prin participarea la o clasă Live pe Zoom.

Cum se desfășoară un antrenament în contextul pandemiei?

Antrenamentul în contextul pandemiei este adaptat reglementărilor generale stabilite de conducerea țării în acel moment. Numărul de participanți este redus, distanța se păstrează, dar distracția și energia este la fel de mare! Antrenamentele virtuale sunt asemănătoare celor live.

Există câteva mișcări „basic” pe care le-ai recomanda?

Toate coregrafiile din Zumba conțin pași de bază stabiliți de Zumba în funcție de stilul piesei. La Zumba ai parte de o experiență culturală completă. Recomand un stil de viață ce să includă dansul, mai ales celor care simt că au o chemare pentru ritm și muzică!

Recomand consecvență și antrenamente întregi deoarece aceste provocări de a reține coregrafiile aduc multe beneficii cum ar fi prevenirea demenței și a Alzheimerului și nu mai specific și restul beneficiilor cardio.

Cât de importantă este alimentația în raport cu sportul?

Suntem ceea ce mâncăm. Alimentația este importantă pentru toate procesele corpului, de la nivel cognitiv la nivel motoriu și face diferența în performanța omului în toate domeniile de activitate.

Cum putem găsi motivație pentru a ne apuca de sport (Zumba)?

Nu mi-am pus problema de motivație niciodată pentru că simt că sportul este ceea ce mă face să fiu la nivelul și starea în care îmi doresc să exist. Am ales asta de la 5 ani. Sunt obișnuită de mică să fac sport și mereu mi-au plăcut sporturile pe care le-am practicat.

Poate asta e rețeta magică – să găsești sportul pe care îl practici cu sufletul, nu doar pentru a arăta bine. În același timp este demonstrat științific că sportul dă dependență, deci cred că sunt și oarecum dependentă de mișcare.

Oamenii care nu simt în acest fel, dar totuși doresc să se „apuce” de sport, trebuie să lase videoclipurile despre motivație de pe Youtube și să facă pur și simplu pașii către antrenament, să se uite la întreg contextul ca la un experiment personal prin care își descoperă mișcarea proprie spre un stil de viață activ și sănătos, adugă Alexandra.

Care este Motto-ul tău în viață?

Cât voi fi aici, voi face totul pentru oamenii din jurul meu. Știu că sună nebunește și poate pueril, dar asta mă face fericită.

Alexandra Popovici activează în acest moment la Revo Gym, Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *